ריקוד מרגרה

You are currently viewing ריקוד מרגרה

ריקוד מרגרה הוא ריקוד מסורתי מהאי טנה טוראג'ה, סולאווסי.

הריקוד מבוצע על ידי שני רקדנים מהמין השני, לבושים בבגדים שחורים ועוטים מסכות. המסכות מייצגות ראש של חיה. הרקדנית חובשת מסכת תאו והרקדנית חובשת מסכת חזירים.

מרגרה הוא ריקוד שמקורו באזור הדרומי של אתיופיה. ריקוד מרגרה הוא ריקוד אתיופי מסורתי המבוצע לרוב למטרות טקסיות, כגון חתונות וחגיגות אחרות.

ריקוד מרגרה מבוצע בדרך כלל על ידי שני רקדנים; זכר אחד ונקבה אחת. הרקדנית תלבש בדרך כלל שמלה צבעונית עם חצאית מלאה, והרקדן ילבש מכנסיים לבנים וחולצה לבנה. לעתים קרובות הם מחזיקים אחד את השני בידיים או בזרועות בזמן שהם רוקדים.

ריקוד מרגרה בוצע במקור עם מוזיקה חיה שניגנה על כלים מסורתיים כולל תופים, קר (כלי מרוט), מסינקו (כלי קשת) ומזמור (קרן ארוכה). כיום ניתן ללוות אותו גם במוזיקה מוקלטת המושמעת בנגן MP3 או נגן CD.

ריקוד מרגרה הוא צורת ריקוד מסורתית שמקורה בכפר מרגרה, ברמות של אתיופיה. ריקוד מרגרה הוא צורת ריקוד אנרגטית וחושנית ביותר שעברה מדור לדור.

ריקוד מרגרה הוצג לעולם על ידי קיסר אתיופיה המנוח היילה סלאסי הראשון במהלך ביקורו בכפר בשנת 1936. הקיסר כל כך התרשם מהריקוד הייחודי והתוסס הזה, עד שביקש את שמו ולאחר מכן הפך אותו לחביבו האישי.

ריקוד מרגרה הוא ריקוד מסורתי מאזור טוגו באפריקה. הריקוד הוצג לראשונה לעולם על ידי הזמרת הטוגולית אנג'ליק קיד'ו, שהיא גם פעילה אפריקאית.

בריקוד מרגרה, רקדנים יוצרים מעגל ועושים את דרכם מסביב למעגל עם סדרה של צעדים שלעתים קרובות קשה לשכפל. הרקדנים לבושים בבגדים ומסכות צבעוניות.

ריקודי מרגרה בוצעו באופן מסורתי כחלק מטקסים דתיים או חגיגות כמו חתונות או לוויות, אך כיום הם משמשים גם להופעות תיירותיות.

ריקוד מרגרה הוא ריקוד מסורתי של תושבי חבל מרגה באתיופיה.

ריקוד מרגרה הוא ריקוד מסורתי המתבצע במחוז מרגה באתיופיה. היא מבוצעת על ידי נשים בלבד והיא הועברה להן מאמהותיהן ומסבתותיהן. השלבים אינם מסובכים, אך דורשים ריכוז וקואורדינציה רבה. הרקדניות לובשות לבוש מסורתי הכולל שמלה עד הקרסול עם קו מכפלת ארוך המשתרך על הקרקע וכיסוי ראש בצבעים שונים לכל רקדנית.

ריקוד מרגרה

הוא ריקוד מסורתי של תושבי מדינת אודישה בהודו.

הוא מבוצע על ידי גברים ונשים ביחד, בליווי תופים ומצלתיים.

המרגרה מבוצעת באופן מסורתי במהלך פסטיבלים כמו דושרה וסנקרנטי.

הריקוד מתבצע גם במהלך חתונות, חנוכת בית ואירועים משמחים אחרים.